werkkostenregeling

Per 1 januari 2015 is de werkkostenregeling (WKR) aangepast. Maar hoe zit het nou precies met de nieuwe WKR regeling wanneer je een bedrijfsuitje of teambuilding wilt organiseren? Of misschien heb je over de nieuwe WKR gelezen en denk je erover om te korten op het bedrijfsuitje? Dan is het goed om te weten dat een vergadering, teambuilding of relatiedag buiten de WKR vallen. Ook een bedrijfsuitje kan onder bepaalde voorwaarden buiten de WKR vallen.
Hieronder lees je precies hoe het zit. En we geven een aantal handige tips wanneer je gewoon een leuk bedrijfsuitje wilt organiseren.

Hoe zit het precies met de WKR?

Bij de werkkostenregeling kunnen werkgevers hun personeelsleden tot het vastgestelde percentage van 1,2 % van de totale loonsom, onbelast van vergoedingen en verstrekkingen laten profiteren. Het gaat bijvoorbeeld om kerstpakketten, etentjes, een fiets, personeelsfeesten en het bedrijfsuitje. Bedrijven hoeven deze extra’s onder de werkkostenregeling niet meer per werknemer bij te houden. Dat mag in één berekening voor het hele bedrijf. Komen deze kosten boven de 1,2% uit dan betaalt de werkgever 80% belasting over de vergoedingen. Uitgaand van een modaal salaris van 33.000,– Euro per jaar valt bijna 400,– vrij te besteden binnen de WKR. Met een gemiddelde prijs voor een compleet verzorgd bedrijfsuitje van ca. € 75,– is dit veelal geen probleem.

Teambuilding en teamtraining vallen buiten de WKR

Trainingen en opleidingen van en voor het personeel vallen niet onder de WKR. Wanneer een bedrijfsuitje typisch teambuilding is en doordeweeks plaatsvindt in de baas zijn tijd, valt dit niet onder de WKR. Wil je een bedrijfsuitje in het weekend organiseren, zorg er dan voor dat het onder teambuilding of training valt.

Bron: Buitenbusiness