Stadswandeling, bierproeverij Haarlem

Gemiddelde beoordeling voor dit uitje:

Stadswandeling, bierproeverij in Haarlem

Ook benieuwd naar het historische verhaal achter de stad Haarlem en haar speciale biersoort? Dan is deze Bierproeverij met Culturele Stadswandeling zeker een aanrader!

 

De culturele stad Haarlem, toentertijd Haralem, is volgens de literatuur ontstaan in de 10e eeuw. Pas in 1664 krijgt deze stad de naam Haarlem met dank aan de Engelsen. Door de oudheid van de stad biedt Haarlem veel mooie plekjes en staat ook wel bekend om haar Haarlemse hofjes. En natuurlijk om niet te vergeten..  haar Jopenbier!

 

Wat weet u eigenlijk over het beroemde Haarlemmer bier? Weet u wanneer en hoe deze is ontstaan? Bekend is dat het speciale bier is ontstaan in de 14e eeuw en voortkomt uit rivierwater. Haarlemmers ontdekte dat het water uit hun ‘eigen’ rivier, de Spaarne, uitermate geschikt was om een lekker biertje van te maken.

 

Tijdens dit arrangement komt u nog veel meer te weten over de stad en haar speciale bier. De dag begint met ontvangst op één van de mooiste plekken van Haarlem. In één van de oudste, nog bestaande, horecalocaties van Haarlem organiseren wij voor u en uw collega’s en/of vrienden deze bijzondere bierproeverij. Hier maakt u kennis met het beroemde en al zes eeuwen oude Jopenbier!

 

U zult beginnen met een bierproeverij waar u het verhaal achter deze heerlijke bieren te horen krijgt en natuurlijk tevens de kans krijgt deze te proeven. Deze bierproeverij zal plaatsvinden in een proeflokaal op één van onze locaties.

 

De bierproeverij wordt vervolgd met de stadswandeling door Haarlem. Tijdens deze culturele stadswandeling vertelt een gids u alles over het historische Haarlem als echte bierstad. Bier was in de zeventiende eeuw in Haarlem tenslotte volksdrank nummer één!

 

Voorbeeldprogramma: (De tijden kunnen in overleg worden gewijzigd)
• 14.00 uur      Ontvangst met lunch (optioneel)
• 15.00 uur      Ontvangst
• 15.15 uur      Aanvang Bierproeverij
• 16.00 uur      Start van de culturele stadswandeling
• 17.15 uur      Einde programma
• 17.30 uur      Programma afsluiten met een diner (optioneel)

 

Wilt u het arrangement “Stadswandeling, bierproeverij'' boeken in uw gewenste stad of omgeving? Zoals Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Zaandam, Utrecht, Amersfoort, Lelystad, Almere, Den Haag, Delft, Leiden, Rotterdam, Dordrecht, Breda,Tilburg, Eindhoven, Den Bosch, Middelburg, Nijmegen, Arnhem, Apeldoorn, Assen, Emmen, Enschede, Zwolle, Leeuwarden, Groningen en Maastricht etc. Neem dan direct contact op met één van onze enthousiaste medewerkers of vraag geheel vrijblijvend meer informatie aan!

Mail mij vrijblijvend een offerte

  • Kleine details maken een groot verschil
  • Wij leggen de lat hoger voor teambuilding events
  • De recensies zijn het bewijs
  • De hoogste kwaliteit is onze standaard
  • Maatschappelijk verantwoord
  • Uw persoonlijke eventmanager

Stadswandeling, bierproeverij Haarlem

v.a. € 17.50 p.p.

Wij wijzen u op ons privacy beleid

ALLE ZORGEN UIT HANDEN

Monsterevents werkt samen met zeer competente partners in de branche. Onze jarenlange ervaring en het oog op de hoogste kwaliteit vormen de basis voor onze doeltreffende en betrouwbare samenwerking.