De 8 Cateringtrends voor Bedrijfsuitjes in 2024

Overweeg je om in 2024 een bedrijfsuitje te organiseren? Benieuwd naar de nieuwste cateringtrends voor zakelijke evenementen? Ontdek dan deze trends die het culinaire landschap zullen domineren!

1. Duurzame Catering

Duurzaamheid is niet langer beperkt tot bruiloften; het heeft nu ook zijn invloed op bedrijfsuitjes. Kies voor een cateraar die zero waste-catering biedt, gebruikmaakt van lokale, biologische en seizoensgebonden producten en overschotten doneert. Voorbeeldig in deze trend is een cateraar die lokale en biologische producten gebruikt en sterke banden heeft met lokale leveranciers om hun ecologische voetafdruk te verminderen. Andere voorbeelden zijn cateraars die een elektrische koelwagen hebben geïntroduceerd en zich inzetten voor versheid en seizoensgebondenheid.

2. Vegetarische Catering

Net als bij duurzaamheid wijkt het traditionele concept van een bedrijfsdiner met vlees- en visgerechten steeds vaker voor vegetarische of veganistische alternatieven. Cateraars bieden bijvoorbeeld een aanzienlijk percentage volledig vegetarische opties aan, terwijl anderen zich richten op plantaardige, lokale en duurzame voeding.

3. Walking Dinners en Sharing Dishes

Het traditionele meergangenmenu wordt vervangen door informelere formules zoals walking dinners en sharing dishes.

4. Barbecue Experience

Perfect passend bij de trend van informelere bedrijfsuitjes is de opkomst van de barbecue-ervaring.

5. Showcooking Sensatie

Showcooking blijft een populaire cateringtrend, waarbij de ervaring van het bereiden van maaltijden een extra dimensie toevoegt aan het bedrijfsuitje.

6. Een Totaalbeleving

Bedrijven streven naar bijzondere ervaringen voor hun medewerkers. Chefs bieden unieke ervaringen, zoals moderne en interactieve bereidingen in het bijzijn van deelnemers of thematische samenwerkingen.

7. Foodtrucks On The Go

Foodtrucks behouden hun populariteit in 2024 voor bedrijfsuitjes, waarmee een informele sfeer wordt gecreëerd en een extra dimensie aan het evenement wordt toegevoegd.

8. Late Night Snacks voor Teamspirit

Late night snacks zijn een hit in 2024, waarbij bedrijven hun team verrassen met lekkernijen zoals croque monsieurs, frietjes, pizza of sushi. Opties voor zoetekauwen zijn onder andere donuts, popcorn en snoepjes.

Deze trends beloven een smaakvolle en onvergetelijke culinaire ervaring te bieden tijdens je bedrijfsuitje in 2024.

Meer berichten

de leukste teambuilding activiteiten boek je bij Monsterevents

Boost je team met Monsterevents: De kracht van teambuilding

Hey lezers! Teamwork makes the dream work, right? Als jij je afvraagt waarom teambuildingactiviteiten zo belangrijk zijn, dan ben je…

Het leukste bedrijfsuitje volgens Sales & Eventmanager Iris

Hey Monster-fans! 👾 Ik ben Iris, jullie Sales Manager & Event Planner bij Monsterevents. Ik draai hier nu zo’n 1.5…

De Formule 1 Koorts bij Monsterevents!

Beste racefanaten, Het aftellen is begonnen, de banden worden opgewarmd, en de Formule 1-koorts bereikt een kookpunt! Met het nieuwe…

Een teambuilding weekend in de Ardennen: 10 dingen voor op je paklijst

Ben je op zoek naar een unieke manier om de teamgeest binnen je bedrijf te versterken? Overweeg dan een teambuilding…