Black Friday – Waarom niet kiezen voor ervaringen in plaats van spullen?

De dagen worden korter, de temperaturen dalen en de feestdagen naderen snel. Dat betekent dat Black Friday op 24 november, de jaarlijkse koopjesjacht, voor de deur staat. Op deze dag stunten winkels met gigantische kortingen en verleiden ze consumenten om hun portemonnee te trekken voor allerlei ‘hebbedingen’. Maar laten we eens stilstaan bij de vraag: is dat wel de beste manier om je geld te besteden? In deze blog laten we zien waarom investeren in ervaringen, zoals bedrijfsuitjes, een milieubewuste en waardevolle keuze kan zijn.

Hebbedingen vs. Ervaringen

Black Friday draait vaak om impulsaankopen, waarbij mensen overhaaste beslissingen nemen om dingen te kopen die ze eigenlijk niet nodig hebben. Deze snelle aankopen resulteren vaak in een overschot aan spullen die na verloop van tijd vergeten of zelfs weggegooid worden. Dit heeft niet alleen een negatieve impact op het milieu door de productie en verspilling van goederen, maar het kan ook leiden tot een gebrek aan tevredenheid.

De Kracht van ervaringen

Daarentegen kunnen ervaringen, zoals bedrijfsuitjes, langdurige herinneringen en voordelen opleveren. Hier zijn enkele redenen waarom investeren in bedrijfsuitjes een slimme keuze is:

🏋️‍♀️Teambuilding: Bedrijfsuitjes bevorderen teamgeest en samenwerking, wat essentieel is voor een succesvolle werkomgeving. Samen uitdagingen aangaan en nieuwe ervaringen delen versterkt de band tussen collega’s.
🧘Stressvermindering: Even weg zijn van de dagelijkse sleur en de werkplek kan stress verminderen en de mentale gezondheid verbeteren. Een ontspannen team is een gelukkig en productief team.
🌳Milieuvriendelijk: In tegenstelling tot materiële goederen hebben ervaringen doorgaans een veel lagere milieubelasting. Ze dragen niet bij aan de overproductie en afvalberg die we vaak zien bij impulsaankopen.

Monsterevents: Een wereld aan ervaringen

Bij Monsterevents begrijpen we de kracht van ervaringen. Daarom bieden we een breed scala aan bedrijfsuitjes die zowel leuk als waardevol zijn voor jouw team. Hier zijn enkele voorbeelden:

1. Expeditie Robinson: Laat je team de uitdagingen van het eiland aangaan, en ontdek wie de echte overlevers zijn.

2. Bob Ross Schilderworkshop: Laat jouw creativiteit de vrije loop tijdens deze workshop.

3. Dag Vol Goede Daden: Combineer teambuilding met maatschappelijke betrokkenheid door goede daden te verrichten in jouw gemeenschap.

Dit jaar, in plaats van mee te doen aan de Black Friday-race voor spullen die je uiteindelijk misschien niet nodig hebt, overweeg om te investeren in waardevolle ervaringen. Bedrijfsuitjes zijn een geweldige manier om de samenhorigheid binnen je team te versterken en stress te verminderen Bezoek onze website en ontdek de wereld van bedrijfsuitjes bij Monsterevents – waar ervaringen gelijk staan aan rijkdom.