Denk aan duurzaam tijdens jullie bedrijfsuitje

Bedrijfsuitjes zijn niet alleen bedoeld om de teamgeest te versterken en werknemers te belonen voor hun inzet, maar kunnen ook een geweldige kans bieden om duurzaamheid te bevorderen. In een wereld waarin milieuvriendelijkheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds belangrijker worden, kunnen bedrijfsuitjes een cruciale rol spelen in het verminderen van de ecologische voetafdruk van een organisatie. In deze blog bespreken we hoe bedrijfsuitjes op een milieuvriendelijke en duurzame manier kunnen worden georganiseerd.

Locatie, locatie, locatie🏞️

Een van de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de duurzaamheid van een bedrijfsuitje is de keuze van de locatie. Kies voor bestemmingen die gemakkelijk bereikbaar zijn met het openbaar vervoer of die de mogelijkheid bieden om carpoolen te organiseren. Grote steden zijn hier goed voor geschikt. Denk er eens over na om een bedrijfsuitje te organiseren in Amsterdam, een bedrijfsuitje in Utrecht of Rotterdam. Als het mogelijk is, kies dan voor locaties die een sterke inzet tonen voor duurzaamheid. 

Activiteiten met een groene twist🌍

Bij het plannen van de activiteiten voor het bedrijfsuitje, zoek naar mogelijkheden om de natuur te waarderen en te behouden. Denk aan teambuildingsactiviteiten zoals strandopruimingen, boomplantacties of het verkennen van natuurgebieden. Tijdens de Dag Vol Goede Daden gaan jullie op pad met een Ipad. Via de Ipad krijgen jullie verschillende “Goede Daden” Challenges door, van vragen over het milieu, historische helden en goede doelen tot het verrichten van “bijzondere verdienstelijke” goede daden. Dit helpt niet alleen bij het bewustzijn over het milieu, maar het kan ook een diepgaand gevoel van voldoening creëren bij de deelnemers.

🌊Daarnaast kun je ook kiezen voor een bedrijfsuitje op het water. Tijdens de Sloepengame vaar je met een fluisterbootje met elektromotor over de grachten van Amsterdam, Leiden, Alkmaar of Utrecht.

Duurzaamheid moet niet alleen een bedrijfscultuur zijn op kantoor, maar ook tijdens bedrijfsuitjes. Door bewuste keuzes te maken kunnen bedrijfsuitjes een positieve impact hebben op zowel het team als het milieu. Het organiseren van duurzame bedrijfsuitjes is een krachtig statement van verantwoord ondernemen en een stap in de goede richting voor een groenere toekomst.🌿

Terug naar de blog