Workshop Masterclass content schrijven

Workshop Masterclass content schrijven

v.a. € 32.00 p.p.
  • 180 minuten
  • Indoor
  • Heel Nederland
  • 20 – 100 personen

Workshop Masterclass content schrijven

Vandaag kijk jij naar de website van Monsterevents in Amsterdam. Geen fraaie zin inderdaad, maar wel een topische. Wat dat is en nog veel meer, leer je bij de masterclass Schrijven voor Media.

Tijdens deze creatieve workshop staat het schrijven voor de verschillende media en daarmee ook meerdere doelgroepen centraal. Van één nieuwsfeit maken jullie onder professionele begeleiding, Matthijs Albers een rasechte roddeljournalist, een artikel voor een dagblad. En niet zomaar een dagblad, namelijk een roddelblad. Daarnaast maken jullie van ditzelfde nieuwsfeit een presentatie tekst voor een online zender. Let op je woorden; jullie mogen je tekst zelf voor de camera presenteren.

Schrijven voor Media biedt bovendien een kijkje in de keuken van de Nederlandse media. Na deze middag zal je met een andere blik kijken naar krantenkoppen, invalshoeken en zal je bepaalde vaste technieken in media-uitingen herkennen. Bovendien krijg je handvaten voor het bedienen van verschillende doelgroepen. Simpel gezegd: met welk appeal en met welke woorden spreek ik mijn beoogde klanten/publiek aan? Technieken die zeker ook voor iedereen die te maken heeft met zakelijke communicatie van waarde zijn.

Schrijven voor Media is een creatieve training Workshop waar jullie dus zelf aan de slag gaan. Elk medium (krant, tijdschrift, online programma) heeft een eigen blokje met informatie en voorbeelden, waarna de opgedane kennis in actie moet worden omgezet! Natuurlijk worden aan het einde van de sessie de beste eindproducten beloond. Het geheel wordt begeleid door journalist Matthijs Albers (44). Hij werkte de afgelopen twintig jaar onder meer bij kranten als Bild Zeitung, De Telegraaf en Algemeen Dagblad. Momenteel is hij actief als journalist bij weekblad Story, presentator bij Libelle TV en is wekelijks te horen bij Radio NH.

Wat andere zeggen

Meest recente reviews

Philips

Geweldige dag gehad en veel geleerd tijdens de masterclass. Dankjewel Mathijs.

Rabobank

Super leuk om een keertje te zien wat er allemaal achter de schermen gebeurd!

Dagplanning & Wensen:

Een bedrijfsuitje of teamuitje kunnen wij volledig naar wensen aanpassen. Zoals het toevoegen van extra onderdelen of activiteiten gedurende het personeelsuitje. De begin -en of eindtijd of gewenste aantal deelnemers. Bekijk hieronder ons voorbeeldprogramma:

Voorbeeldprogramma: (De tijden kunnen in overleg worden gewijzigd)

13.00 Ontvangst met lunch (optioneel)
14.00 Ontvangst + kennismaking met begeleider
14:15
Start gezamenlijke activiteit
15.15 Pauze
16.15
Einde gezamenlijke activiteit
16.30 Aanvang borrel

(optioneel)

Vrijblijvende offerte

Vraag offerte aan

    Ik ga akkoord met de Privacy policy*
    Lees de Privacy policy