Workshops

Historische Zwaardkunsten & Stage Combat

v.a. € 32.50 p.p.
  • 90 minuten
  • In & Outdoor
  • Op aanvraag
  • 20 – 100 personen

Workshops

Historische Zwaardkunsten & Stage Combat

De Zwaardvecht-workshop is een echte teambuilding activiteit. Ga in tweetallen aan de slag en leer alle ins en outs van het zwaardvechten van onze internationaal bekende zwaardmeester Mishael Lopes Cardozo, expert in middeleeuwse vechtkunsten en acteur in o.a. Game Of Thrones.

Bedrijfsuitje, teambuilding, personeelsdag of een jubileumuitje? Met de zwaardvecht-workshop hebben jullie het ultieme teambuilding uitje. Vorm samen met jouw collega’s, vrienden of familieleden een echt team door middel van het krachtige zwaardvechten.

De middeleeuwse belevenis
De Middeleeuwen, een tijd van zwaarden, kastelen, ridders, ruiters en duellen. Dit is je kans om deze tijd te ervaren alsof je zelf op de set van Game of Thrones rondloopt. Voel je als Jon Snow, Jamie Lannister, Arya Stark of Brienne of Tarth. Ga in tweetallen een spannend duel aan en kruis de degens. één voor allen en allen voor één!

Deze workshop wordt gegeven door Mishael Lopes Cardozo, een internationaal bekend zwaardmeester, expert in Middeleeuwse vechtkunsten en acteur. Na Carice van Houten en Michiel Huisman is Mishael de derde Nederlander die een rol speelt in de wereldberoemde HBO-hitserie Game Of Thrones. Hij stond op de set met Tyrion Lannister en Lord Varys. Mishael Lopes Cardozo is verheven in de Hall of Fame voor Martial Arts en is officieel geridderd voor zijn bijdrage in de reconstructie van de Historical European Martial Arts.

Daarnaast leerde hij een deel van de cast van de serie zijn befaamde zwaardvecht technieken. Deze zwaardmeester leert je de échte middeleeuwse zwaardvecht technieken om jouw jonkvrouw of jonkheer en kasteel te kunnen veroveren en beschermen.

Wat ga je leren?
Na een uitgebreide uitleg over de technieken die echt op het middeleeuwse slagveld gebruikt werden, nemen jullie het in tweetallen tegen elkaar op. Jullie krijgen uitleg over wapens die in de Middeleeuwen gebruikt werden, zoals de Goedendag, de Speer, de Lans en de Vlegel. Ga met elkaar het duel aan en leer aanval- en verdedigingstechnieken als “de Ploeg” en “de Os”. Deze technieken werden in de Middeleeuwen door ridders toegepast. Je gaat zelf vechten met een “waster”. Dit is een accuraat houten of nylon kopie van een echt zwaard uit deze mystieke periode. Hiermee leer je de gevechtshandelingen die gebruikt werden door de legendarische 14e Eeuwse vechtmeester Johannus Liechtenauer. Zo krijg je de kans om echte zwaarden en messen te bekijken en deze vast te houden.

Maak kennis met middeleeuwse wapens en de toepassingen daarvan! Je wordt geïntroduceerd in de oud Europese krijgskunsten zoals deze daadwerkelijk werden beoefend in de 15e Eeuw. Een tijd waarbij wapens beslisten over leven of dood.

Wat andere zeggen

Meest recente reviews

Alissa (Logius, BZK)

Het was een leerzame, actieve maar ook een gezellige dag!

Anne

Ik zou me zeker staande kunnen houden in de middeleeuwen na alle tips en tricks die ik gekregen heb deze dag!

Jolanda (Bedrijfsuitje)

Zeer gedreven begeleider, veel kennis en leuk om iets anders te doen dan het geijkte.

AANVULLENDE INFORMATIE

Volledig aan het team aanpasbaar

Genoeg uitdagende opdrachten waarbij je misschien ook een andere kant van je collega’s kunt ontdekken. Zoals gezegd kan het bedrijfsuitje of teamuitje volledig aan jullie team worden aangepast. Dit zowel wat betreft de specifieke invulling van de dag als tijden of het aantal deelnemers. Een schema zou kunnen zijn:

Voorbeeldprogramma: (De tijden kunnen in overleg worden gewijzigd)

12.00 Ontvangst met lunch (optioneel)
13.00 Ontvangst op locatie met koffie/thee en/of iets lekkers
13.15 Kennismaking met de begeleider en introductie en uitleg van de workshop
13.30 Start workshop
14.30 Einde workshop
16.30 Aanvang borrel (optioneel)
18.00 Avondprogramma, BBQ/Diner, feestavond, etc (optioneel)

Vrijblijvende offerte

Vraag offerte aan

    Ik ga akkoord met de Privacy policy*
    Lees de Privacy policy