Teambuilding activiteiten & events

Teambuilding bij de brandweer

v.a. € 79.00 p.p.
  • 180 minuten
  • In & outdoor
  • Heel Nederland
  • 20 – 500 personen

Teambuilding activiteiten & events

Teambuilding bij de brandweer

Communiceren en samenwerken zijn de belangrijkste factoren voor succes. Als je niet helder en duidelijk comminiceert komt de boodschap niet over. Jouw boodschap wordt verkeerd geïnterpreteerd en de opdracht wordt half of fout uitgevoerd. Het resultaat waar je voor staat, lees: jouw product of dienst komt niet uit de verf.
De brandweer heeft inmiddels 100 jaar ervaring in foutloos communiceren. Ja het kan echt! We moeten wel, want als er ruis in onze communicatie zit is dat fataal: de brandweerman wordt bijvoorbeeld de verkeerde ruimte ingestuurd en krijgt een backdraft tegen zich aan (meestal is dit dodelijk). We moeten foutloos communiceren, het zit in ons bloed. En ja, je kunt het ook trainen.
We hebben oefeningen uitgezet waarbij je ala de brandweer moet communiceren. Doe je het niet goed, dan kost het je een nat pak (je leert snel, kan ik je verzekeren).
Je gaat het dus zelf doen en ervaren. Na afloop kijken we hoe het ging en leggen parallellen naar jullie bedrijfssituatie. Zo pakken we leer momenten die je mee naar huis kunt nemen.
Voorafgaand aan de training ontvangen we een briefing met doelstellingen, leerpunten en eventuele probleemstelling waar jullie in je werk tegen aan lopen.

Zo creëren we een effectieve leercurve. Er is veel mogelijk en we hebben een groot aantal opdrachten en oefeningen.

1. Vlam in de pan! (educatief)
De frituurpan staat in de fik! Nog steeds oorzaak nummer één van woningbranden. Wij demonstreren wat je wel en juist niet moet doen.

2. Middeleeuws blussen (sport)
Terug in de tijd met ‘twee emmertjes water halen’. Met veel sportiviteit ga je samen de competitie aan met pompen en blussen

3. Poederblusser (actie)
Je kent hem wel, de rode blusser die je vaak in de gang op kantoor ziet hangen. Hoe gebruik je eigenlijk zo’n rood apparaat en kan je hem overal voor gebruiken? Er wordt een korte demonstratie gegeven en daarna mag je zelf aan de slag met een beginnend brandje.

4. Waterrace (fun)
Een creatief teambuildingspel! Bedenk samen een constructie, bouw deze en zorg dat je de wedstrijd wint! Knoeien is toegestaan…

5. Watervoetbal (spel)
Een waterspektakel! Ik voel nattigheid… Spuiten tegen die bal. Als je mis spuit zijn je collega’s nat, dus pas op (of niet)?

6. Uitruk: Autobrand blussen! (actie) (optioneel)
Snel, snel, snel! Trek die brandwerende pakken aan, stap in de auto en met loeiende sirenes naar de brand. Als team samen de brandslangen uitrollen en blussen maar!

AANVULLENDE INFORMATIE

Volledig aan het team aanpasbaar

Genoeg uitdagende opdrachten waarbij je misschien ook een andere kant van je collega’s kunt ontdekken. Zoals gezegd kan het bedrijfsuitje of teamuitje volledig aan jullie team worden aangepast. Dit zowel wat betreft de specifieke invulling van de dag als tijden of het aantal deelnemers. Een schema zou kunnen zijn:

Voorbeeldprogramma: (De tijden kunnen in overleg worden gewijzigd)

13.00 Ontvangst met lunch (optioneel)
14.00 Ontvangst op locatie
14.30 Kennismaking met de begeleider, introductie teambuild programma
14.45 Start gezamenlijke activiteit
16.15 Pauze
17.45 Einde gezamenlijke activiteit
18.00 Aanvang borrel (optioneel)
18.30 Avondprogramma, BBQ/Diner, feestavond, etc (optioneel)

Vrijblijvende offerte

Vraag offerte aan

    Ik ga akkoord met de Privacy policy*
    Lees de Privacy policy