Workshop ‘Crew Resource Management’

Prijs op aanvraag

Workshop ‘Crew Resource Management’

De vliegramp op Tenerife was de grootste in de geschiedenis van de luchtvaart. De piloot van het KLM toestel ,Captain van Zanten, was een zeer ervaren piloot. Dat was niet het probleem. De oorzaak van de vliegramp had onder andere te maken gebrekkige communicatie en overhaaste besluitvorming. Op basis van de leerpunten van deze vliegramp is de Crew Resource Management training ontwikkelt.

 

Crew Resource Management (CRM) draait om het optimaal gebruiken van beschikbare mensen en middelen in teamverband. De niet-technische vaardigheden binnen het team staan hierbij centraal. Op grond van internationaal onderzoek en ervaring zijn deze uit te splitsen in zeven competenties. Deze zijn: besluitvorming, planning, attitude, communicatie, assertiviteit, leiderschap en situational awareness.

 

Tijdens de training komen de ontwikkelpunten van jouw team duidelijk naar voren. Een uitdagende challenge voor jouw team gaat daarvoor zorgen. We zetten jouw team in een situatie die het uiterste van alle teamleden vergt als het gaat om de 7 non-technical skills. Met als doel om jouw team naar een hoger level van samenwerken te brengen. Elk team kan zichzelf verbeteren, dus ook het jouwe! Na afloop nemen jullie de concrete ontwikkelpunten mee en kunnen jullie er zelf mee aan de slag.

Deze workshop gaat in op de basisprincipes van CRM. De workshop is en effectieve combinatie van theorie en praktijk die elkaar versterken. Jij en je team hebben na afloop basale kennis m.b.t. CRM en kunnen een eerste stap zetten naar teamgroei en het verbeteren van de team-output.


Doelgroep: team en organisaties die willen ontwikkelen op het gebied van non- technical skills.

 

Om een idee te krijgen hoe deze workshop eruit kan komen te zien, volgt hieronder een voorbeeld:

Voorbeeldprogramma: (De tijden kunnen in overleg worden gewijzigd)
(15 min.) Intro oorsprong

(15 min.) Uitleg DAMCLAS/MCSALAD

(15 min.) Pauze

(45 min.) Team opdracht

(15 min.) Pauze

(30 min.) Evaluatie a.d.v. DAMCLAS

(15 min.) Afronden plus uitnodigen

 

Optionele toevoeging aan het programma

Vergaderen, lunch, teambuilding diner, bbq, overnachting


Wilt u een arrangement boeken in Amsterdam, Haarlem, Alkmaar, Zaandam, Utrecht, Amersfoort, Lelystad, Almere, Den Haag, Delft, Leiden, Rotterdam, Dordrecht, Breda,Tilburg, Eindhoven, Den Bosch, Middelburg, Nijmegen, Arnhem, Apeldoorn, Assen, Emmen, Enschede, Zwolle, Leeuwarden, Groningen en Maastricht etc. Neem dan direct contact op met één van onze enthousiaste medewerkers of vraag geheel vrijblijvend meer informatie aan!

Wat anderen zeggen

Meest recente reviews

Reviews

Neem dan direct contact op met één van onze enthousiaste medewerkers of vraag geheel vrijblijvend meer informatie aan!

Vrijblijvende OFFERTE

Vraag offerte aanWij wijzen u op ons privacy beleid

Creating Experiences

  • Kleine details maken een groot verschil
  • Wij leggen de lat hoger voor teambuilding events
  • De recensies zijn het bewijs
  • De hoogste kwaliteit is onze standaard
  • Maatschappelijk verantwoord
  • Uw persoonlijke eventmanager