Drakenbootrace

Bedrijfsuitje

Drakenbootrace

v.a. € 39.50 p.p.
  • 120 minuten
  • Outdoor
  • Heel Nederland
  • 20 – 250 personen

Bedrijfsuitje

Drakenbootrace

Een spectaculaire en competitieve race op het water met je vrienden, familie of collega’s. Pak je peddel en stap in.

Het drakenboot varen komt oorspronkelijk uit China. Deze traditie gaat meer dan 2000 jaar terug en is ontstaan aan de oevers van de rivieren in de Chinese valleien als vruchtbaarheidsritueel voor de goden om de gewassen elk jaar weer te laten groeien.

Een drakenboot is een 12 meter lange open kano met een drakenkop op de boeg. Tijdens de drakenbootrace vaar je samen met je team tegen een andere boot. Tijd is cruciaal. Links, rechts, links, rechts. Peddel zo snel mogelijk de run en behaal de snelste tijd met je team. Je zal worden aangemoedigd door het luide tromgeroffel en door de toeschouwers vanaf de wal.

De drakenbootrace is een spectaculaire en competitieve race op het water, waar samenwerking en communicatie bovenaan staat. Een goede invulling voor jullie bedrijfsuitje, personeelsuitje of teambuildingsuitje. De kunst van de drakenbootrace is voor de peddelaars om zo gelijk mogelijk te peddelen en met de snelste tijd de finish te halen.

Teamindeling
Een drakenboot bestaat uit 16 peddelaars, links en rechts naast elkaar. De stuurman zal de boot op koers houden. Daarnaast heb je de trommelaar, hij zal het ritme aangeven met behulp van de trommel en ervoor zorgen dat de 16-koppige bemanning goed samenwerkt om als eerste de finish te halen.

De race
De drakenbootrace staat garant voor een actieve teambuilding middag. Een competitiestrijd tussen jouw team en je andere collega’s, vrienden of familie maakt de drakenbootrace extra spannend. De race bestaat uit het varen van een parcours. Telkens wordt er met twee teams tegen elkaar gevaren. Elk team vaart twee runs. Samenwerken is van groot belang tijdens het racen. Zorg dat de peddels gelijk gaan, anders draait jouw boot rondjes! Voor een gezellige, actieve en spannende middag is de drakenbootrace zeer geschikt.

Wat andere zeggen

Meest recente reviews

Kim (Gemeente Amsterdam)

Een competitieve middag waarin we met z’n allen genoten hebben van de Drakenbootrace. Leuk om te zien hoe deze activiteit ons samen heeft gebracht.

Sonja (Phillips)

Erg genoten van een middag competitief drakenbootracen. Fantastisch om zelf te varen maar ook om langs de kant te kijken hoe collega’s het tegen elkaar opnemen! Super georganiseerd.

Miriam (Militaire Geestelijke Gezondheidszorg)

Wij hebben een fantastische dag gehad mede dankzij Monster Events!

AANVULLENDE INFORMATIE

Volledig aan het team aanpasbaar

Genoeg uitdagende opdrachten waarbij je misschien ook een andere kant van je collega’s kunt ontdekken. Zoals gezegd kan het bedrijfsuitje of teamuitje volledig aan jullie team worden aangepast. Dit zowel wat betreft de specifieke invulling van de dag als tijden of het aantal deelnemers. Een schema zou kunnen zijn:

Voorbeeldprogramma: (De tijden kunnen in overleg worden gewijzigd)

13.00 Ontvangst met lunch (optioneel)
13.00 Ontvangst op locatie
14.00 Kennismaking met de begeleider, introductie teambuilding programma
14.15 Start activiteit
16.15 Einde activiteit
16.30 Aanvang borrel (optioneel)
18.00 Avondprogramma, BBQ/Diner, feestavond, etc (optioneel)

Vrijblijvende offerte

Vraag offerte aan

    Ik ga akkoord met de Privacy policy*
    Lees de Privacy policy